Ana içeriğe atla

Günün Büyücüsü:Sirius Black

     İlk başta kötü sanıldı,sonra karalandığı anlaşıldı......Bir zamanlar herkes,hatta vaftiz oğlu Harry bile ondan nefret ediyordu.....Ama sonra,ölümüne en çok üzülen kişi de Harry oldu.....Arkadaşları-can dostu,uğurlarına  ölümü bile göze alacağı arkadaşları,ona sırt çevirdiler....Sonrasında masum olduğu anlaşıldı....Peki,kim bu Sirius Black?????


    Sirius, 1959 yılında yılında doğmuştur.Tamamıyla safkan olan Black ailesinin varisi,Regulus'un kardeşi,Bellatrix Lestrange ve Narcissa Malfoy'un kuzinidir.Büyüdüğü aile,kanında Muggle kanı bulunan ya da melez olan büyücü ya da cadılara karşı antipati beslemektedir.Sirius ise,ailesinin bu safkan takıntısına karşı çıkmaktadır.

   Sirius,okul yaşı geldiğinde,tüm yaşı küçük büyücüler gibi Hogwarts'a başlamıştır.Ancak Black ailesinin övündüğü bir geleneği bozarak,Slyhterin'e değil, James ve Lupin gibi Gryffindor'a seçilmiştir.
Bu,onu mutlu etmiştir çünkü evde zaten nefret ettiği aile üyelerinden bir nebze olsun uzak kalmak,onun için sevinç kaynağı olmuştur.


       İlerleyen yıllarda,uslu durmaktan fersah fersah uzak olsaalr da,James ve Sirius'un çok parlak öğrenciler oldukları anlaşılmıştı.Minerva McGonagall Sirius'la James'i, Weasley ikizlerinin öncüleri olarak nitelendirmiş,aynı zamanda ikisinin de yaptıkları her işte en iyi olduğunu söylemişti.
   Öte yandan Sirius,beşinci yılında-S.B.D ve Animagus olmayı öğrendikleri yıllarda- okuldaki pek çok kız öğrencinin göz bebeği haline gelmişti.
      'Lupin bir kitap çıkarmış okuyordu.Sirius çayırda kümeler halinde başıboş dolaşan öğrencilere bakıyordu,hayli mağrur ve sıkkın görünüyordu,ama pek yakışıklı bir şekilde....'

      On altı yaşına girdiğinde,artık Sirius'un evdekilere,baskılara ve safkan takıntısına sabrı kalmamıştı.Yapılabilecek en iyi şeyi yaptı:evden kaçtı,James'in yanına. Mr ve Mrs Potter'ın yanında,okul tatillerinde kamp kurdu,on yedi yaşına gelip reşit olduğunda,Alphar amcasının ona bıraktığı altınlar sayesinde kendi başına bir yere çıktı.
    Gelelim Azkaban'a atılma hikayesine.....
Herkes,omunPotter'ları Voldemort'a sattığını, Peter Pettigrew'unsa ona cesurca karşı koyarken öldüğünü düşünüyordu.Oysa tam tersi olmuştu:Sirius,Fidelius Büyüsünün Sır Tutucu'su olması için Potter'lara  Pettigrew'u önermişti ve o da,ikiyüzlülük edip onların yerini Voldemort'a söylemiş,ardından bir dolu insanın önünde Sirius'u suçlamış,ve caddeyi havaya uçurup tek lanetle on üç kişinin ölmesini sağlamıştı.Ve daha yargılanmasına bile gerek duyulmadan,on iki yılını geçirdiği Azkaban'a atılmıştı.
Ne acı hikaye ama....

     Büyü ve zeka yönünden oldukça güçlü olan Sirius Animagus olmasından yararlanıp Azkaban'dan kaçtı ve Scabbers zannedilen Pettügrew'u öldürmek için Hogwarts' a geldi.
     Ne yazık ki,uğruna hapse atıldığı cinayeti işleyememiş,Pettigrew bir kez daha kaçıp kayıplara karışmıştı.Ancak artık Harry,Ron,Hermione ve Dumbledore onun masum olduğunu öğrenmişlerdir ve hipogrif Şahgaga ile onun kaçmasına yardım etmişlerdir.
     Bir yılı kaçak geçirmesinin ardından,ölesiye nefret ettiği,Grimmuald Meydanı on iki numaradaki eski evine tıkılıp kalmıştır bir kez daha.

         Ev,aynı zamanda Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın gizli karargahıdır.Pek çok üye gelip,uğrayıp gitse de,Sirius okullar açıkken bu evde yalnız kalmakta ve bu onu çok mutsuz etmektedir.
      Üzücü bir şekilde bildiğimiz gibi,-benim de en sevdiğim karakter olan Sirius-,Harry ve arkadaşlarını Ölüm Yiyenlerden korumak ve kurtarmak için gittikleri Esrar Dairesi'nde,kuzini Bellatrix Lestrange'ın öldüren laneti yüzünden hayatını kaybetmiştir.

              Sirius'un ölümünü,bir kez daha üzüntüule anıyoruz.....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BU PATRONUS KİMİN Tam Olarak Nedir? Profesör Lupin’in Harry’ye Azkaban Tutsağı’nda da söylediği gibi, ‘Patronus bir tür Ruh Emici-savuşturucudur – seninle Ruh Emici arasında kalkan görevi gören bir koruyucudur.’ Ayrıca ‘bir tür pozitif güçtür, Ruh Emicinin beslendiği şeylerin – umut, mutluluk, varlığını sürdürme arzusu – bir yansımasıdır, ama gerçek insanlar gibi umutsuzluk hissetmez, bu yüzden Ruh Emicilerin ona zararı dokunmaz.’ Patronus cismani olmayan ve cismani olan şeklinde iki forma sahiptir. Patronus büyücü veya cadının becerisine göre şekillenir. Her bir Patronus onu yapan büyücü ya da cadıya eşsizdir ve bazı durumlarda bir Patronusun şekil değiştirmesi mümkündür.  Harry Potter – Çatal Boynuzlu Geyik Harry çalılığın arkasından fırlayıp asasını çıkardı. ‘EXPECTO PATRONUM!’ diye haykırdı. Ve asasının ucundan biçimsiz bir pus bulutu değil, kör edici, göz kamaştırıcı, gümüşi bir hayvan fırladı. Harry gözlerini kısarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Ata benziyordu. Har
1.AFFEDİLMEZ LANET:İMPERİO    İmperius Laneti , “ Imperio ” kelimesini kullanarak yapılır ve   Karanlık Sanatlar ’ın araçlarından olup   Affedilmez Lanetler den birisidir. Büyücülük dünyasındaki en kuvvetli ve şeytani büyülerdendir. Düzgün bir şekilde yapıldığında, kurbanın inanılmaz bir direnme kabiliyeti olsa bile, bu lanet kurbanı tamamen kontrol altına alır. Bu lanetin karşı konulabilir olması, Affedilmez Lanetler arasında İmperius Lanetini eşsiz yapmaktadır. Aynı zamanda, Affedilmez Lanetlerden en zararsız olanıdır. Diğer lanetlerin aksine, İmperius Laneti altında olmak kötü bir deneyim değildir; aksine, kurban sakin bir ruh haline girip tüm sorumlulukları ve endişelerinden arındığını hisseder. Yeterli yapılmış bir İmperius Laneti, laneti yapan kişiye kurban üzerinde tamamen kontrol sağlar. Kurban, yapan kişinin insan öldürme, hırsızlık ve hatta intihar gibi isteklerini yapar. Ayrıca, kontrol altındayken kurbanın yapılması istenen görevler için gereken yeteneği bulduğu görülmek
Minerva McGonagall kimdir? Hogwarts’ta eğitimine 1947 – 1954 yılları arasında başlayan McGonagall, okula ilk geldiği sene, Seçmen Şapka’nın kafasını karıştıran ender karakterlerden biri olmuştur. Harry Potter’da olduğu gibi, Minerva McGonagall’da da şapkanın karar vermesi uzun süre almıştır. Ravenclaw ve Gryffindor evleri arasında kalan Seçmen Şapka, beş buçuk dakikalık bir düşünmeden sonra McGonagall’ı Gryffindor’a atamıştır. Hogwarts’tan mezun olduktan sonra Sihir Bakanlığı’nda göreve başlayan Minerva McGonagall, iki yıl boyunca burada çalıştıktan sonra, Hogwarts’a dönerek göreve başlamıştır. Hogwarts’ta Gryffindor Evi’nin başında görev yapan Minerva McGonagall aynı zamanda şekil değiştirme dersleri olan Transfigurasyon sınıfında da eğitim vermiştir. Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın bir üyesi olan McGonagall, Hogwarts’ı ilgilendiren tüm savaşlarda çok aktif rol almıştır. 1995 yılında Dolores Umbridge’e karşı çıkması ile başlayan mücadeleleri, en son Hogwarts Savaşı’nda, Lord Voldemor