Ana içeriğe atla

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyen 20 Bilgi

HARRY POTTER SERİSİ HAKKINDA BİLİNMEYEN 20 BİLGİ
   Harry Potter serisine ne kadar hakimsin? Ya da bu bilgileri daha önce biliyor muydun?Hadi, başla hemen okumaya...
harry potter ile ilgili görsel sonucu
1-Rowling değiştirmeden önce bazı kişilerin isimleri farklıydı:Hermione Puckle, Neville Puff, Lily Moon (Luna Lovegood) Draco Spinks , Madhari ve Mati Patil.
2-Fred ve George, 1 Nisan'da doğmuştur.
Fred ve George, 1 Nisan'da doğmuştur! Şakacı kişilikleri bundan olsa gerek.

3-George Weasley Angelina Johnson'la evlendi.Roxanne ve Fred adlarında iki çocukları oldu.
George Weasley ve Angelina Johnson evlendi. Roxanne ve Fred adlı 2 çocukları oldu.

4-Fred ve George, Voldemort'un yüzüne kartopu atmışlardır.
harry potter quirrell ile ilgili görsel sonucu

5-Remus ölümünden sonra 1.Sınıf  Nişanı ve 1.Sınıf Kurtadam ödülünü aldı.Bu ödüller bir kurtadama verilen ilk ödüllerdir.
Remus'un babası Lyall Lupin bir keresinde arkasında Fenrir Greyback varken kurtadamları "ruhsuz, canavar, ölümden başka hiçbir şey hak etmeyen" olarak anlatmıştır. Greyback ise intikamını onun 50.yaş gününden hemen önce Remus'u ısırarak almıştır.
6-Ölüm Yiyenlerin kollarındaki işaret her şey bittiğinde bir yara izine dönüşüyor ve hiç acı vermiyor.
harry potter karanlık işaret ile ilgili görsel sonucu

7-Ruh Emiciler, yazarın depresyonunun bir ürünüdür.
Ruh Emiciler, yazar J.K. Rowling'in 20'li yaşlarındaki depresyonlu günlerinin ürünüdür.

8-Rowling, annesinin ölümünü yaşamasaydı, belki de bu seriyi hiç yazmayacağını söylüyor.
J.K. Rowling, annesinin ölümünü yaşamasaydı belki de Harry Potter serisinin hiç yazılmamış olacağını söylüyor.

9-Yazar neredeyse inadına Ron Weasley' i öldürecekti.
harry potter ron ile ilgili görsel sonucu


10-Voldemort öldüğünde 71 yaşındaydı.
Voldemort, Hogwarts Savaşı'nda öldüğünde 71 yaşındaydı.

11-Dumbledore eş cinseldi,Grindelwald' a aşıktı.
harry potter grindelwald ve dumbledore ile ilgili görsel sonucu

12-Luna bir doğa bilimci oldu, Newt Scamander'in torunu olan Ralf Scamander ile evlendi.Lorcan ve Lysander adlı iki çocuk sahibi.
Luna bir doğabilimci oldu ve Rolf Scamander ile evlendi. Lorcan ve Lysander adlı 2 çocuk sahibi.

13-Profesör Quirrel teknik olarak bir Hortkuluk'tu.Aynı zamanda içinde barındığı hayvanlar da birer Hortkuluk oluyorlar, Voldemort onları bıraktığı için Hortkuluk olarak kalmıyorlardı.
Profesör Quirrell teknik olarak bir hortkuluktu. Aynı şekilde Voldemort güçsüzken ormanda yaşadığı hayvanı da hortkuluk oluyordu. Hayvanı terk ettiği için hortkuluk olarak kalmıyordu.

14-Zümrüdüanka Yoldaşlığın'dan aslında Arthur Weasley ölecekti, sonra Sirius' ta karar kılındı.

15-Harry'nin en büyük oğlu James Sirius, babasının masasından Çapulcu haritasını yürüttü.
harry potter çapulcu haritası ile ilgili görsel sonucu

16-Harry, Ron ve Hermione'yi de Çikolata kurbağa kartlarına eklediler.
harry potter çikolatalı kurbağa kartları ile ilgili görsel sonucu

17-Ron bir seherbaz oldu ama şaka dükkanı o kadar çok büyüdü ki George' a yardım etmeye başladı.
Ron bir seherbaz oldu fakat Weasley dükkanı o kadar büyüdü ki George'a yardım etmeye başladı.

18-Cho Chang bir muggle ile evlendi.
Cho bir muggle ile evlendi.

19-Kaybolan Dolap ilk defa Sırlar Odası' nda görülmüştür.
Kaybolan Dolap aslında ilk olarak Harry Potter ve Sırlar Odası'nda görülmüştür.

20-Son kitabın ismi için iki alternatif vardı:Harry Potter ve Mürver Asa ya da Harry Potter ve Peverell Görevi.Fakat Rowling bu isimleri çok aptalca buldu ve Ölüm Yadigarlarına karar verdi.
Son kitabın ismi için başta 2 alternatif vardı : Harry Potter ve Mürver Asa , Harry Potter ve Peverell Görevi. Fakat yazar bunların çok aptalca geldiğini düşündü ve Ölüm Yadigarları'na karar kıldı.









































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BU PATRONUS KİMİN Tam Olarak Nedir? Profesör Lupin’in Harry’ye Azkaban Tutsağı’nda da söylediği gibi, ‘Patronus bir tür Ruh Emici-savuşturucudur – seninle Ruh Emici arasında kalkan görevi gören bir koruyucudur.’ Ayrıca ‘bir tür pozitif güçtür, Ruh Emicinin beslendiği şeylerin – umut, mutluluk, varlığını sürdürme arzusu – bir yansımasıdır, ama gerçek insanlar gibi umutsuzluk hissetmez, bu yüzden Ruh Emicilerin ona zararı dokunmaz.’ Patronus cismani olmayan ve cismani olan şeklinde iki forma sahiptir. Patronus büyücü veya cadının becerisine göre şekillenir. Her bir Patronus onu yapan büyücü ya da cadıya eşsizdir ve bazı durumlarda bir Patronusun şekil değiştirmesi mümkündür.  Harry Potter – Çatal Boynuzlu Geyik Harry çalılığın arkasından fırlayıp asasını çıkardı. ‘EXPECTO PATRONUM!’ diye haykırdı. Ve asasının ucundan biçimsiz bir pus bulutu değil, kör edici, göz kamaştırıcı, gümüşi bir hayvan fırladı. Harry gözlerini kısarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Ata benziyordu. Har
1.AFFEDİLMEZ LANET:İMPERİO    İmperius Laneti , “ Imperio ” kelimesini kullanarak yapılır ve   Karanlık Sanatlar ’ın araçlarından olup   Affedilmez Lanetler den birisidir. Büyücülük dünyasındaki en kuvvetli ve şeytani büyülerdendir. Düzgün bir şekilde yapıldığında, kurbanın inanılmaz bir direnme kabiliyeti olsa bile, bu lanet kurbanı tamamen kontrol altına alır. Bu lanetin karşı konulabilir olması, Affedilmez Lanetler arasında İmperius Lanetini eşsiz yapmaktadır. Aynı zamanda, Affedilmez Lanetlerden en zararsız olanıdır. Diğer lanetlerin aksine, İmperius Laneti altında olmak kötü bir deneyim değildir; aksine, kurban sakin bir ruh haline girip tüm sorumlulukları ve endişelerinden arındığını hisseder. Yeterli yapılmış bir İmperius Laneti, laneti yapan kişiye kurban üzerinde tamamen kontrol sağlar. Kurban, yapan kişinin insan öldürme, hırsızlık ve hatta intihar gibi isteklerini yapar. Ayrıca, kontrol altındayken kurbanın yapılması istenen görevler için gereken yeteneği bulduğu görülmek
Minerva McGonagall kimdir? Hogwarts’ta eğitimine 1947 – 1954 yılları arasında başlayan McGonagall, okula ilk geldiği sene, Seçmen Şapka’nın kafasını karıştıran ender karakterlerden biri olmuştur. Harry Potter’da olduğu gibi, Minerva McGonagall’da da şapkanın karar vermesi uzun süre almıştır. Ravenclaw ve Gryffindor evleri arasında kalan Seçmen Şapka, beş buçuk dakikalık bir düşünmeden sonra McGonagall’ı Gryffindor’a atamıştır. Hogwarts’tan mezun olduktan sonra Sihir Bakanlığı’nda göreve başlayan Minerva McGonagall, iki yıl boyunca burada çalıştıktan sonra, Hogwarts’a dönerek göreve başlamıştır. Hogwarts’ta Gryffindor Evi’nin başında görev yapan Minerva McGonagall aynı zamanda şekil değiştirme dersleri olan Transfigurasyon sınıfında da eğitim vermiştir. Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın bir üyesi olan McGonagall, Hogwarts’ı ilgilendiren tüm savaşlarda çok aktif rol almıştır. 1995 yılında Dolores Umbridge’e karşı çıkması ile başlayan mücadeleleri, en son Hogwarts Savaşı’nda, Lord Voldemor